oneVision Blog


Üdvözöllek kedves Látogató!

ktoneVision Blog egy személyes hangvételű, tematikus webnapló. Tematikus, de nem száraz szakmai.
Ha érdekesnek, olvasásra érdemesnek találod írásaimat, visszavárlak!

Kovács Tamás

Miért a oneVision?

blogAnno, még a suliban jött az ötlet, mikor a vizsgamunkámra készültem. A vizsgahonlapom témája egy elképzelt vállalkozás volt, mely multimédiás szolgáltatásokat, köztük honlapkészítést kínált. Kerestem egy jó nevet a vizionált vállalkozásomnak. Beugrott a legendás Queen szám, a One Vision. Mára megvalósult az álom, mint ahogy az ügyfeleim elképzeléseit is megvalósítom. Legalábbis ez a célom munkáimmal!

Meg is vásároltam a onevision.hu domaint, ma mégis a web2honlapkeszites.hu címen érhető a honlap. Persze a fantázianevet használom egyfajta védjegyként, de a onevision domainnal más terveim vannak. Hogy miért váltottam? Három fránya betű takarta versengés okán: SEO.
A keresőoptimalizálásban élenjáró szakemberek szerint a Google ugyanis a releváns domainnévre kattan. Kellett egy név, amiben a honlapkészítés szó szerepel. Persze a Google új keresési algoritmusa,  a Pinguin a hagyományos keresőoptimalizálási technikákat kissé felülírta, de azért mégis beszédesebb a web2honlapkesztes.hu név. Te is releváns domaint válassz honlapodhoz!

De miért a web2? 

A weben nincs megállás. A Web2.0-ának az újfajta webes felfogásban, interaktivitásra létrehozott honlapokat nevezzük, ahol a látogató nem csak szemlélő, hanem aktív alakítója lehet a weboldalnak. Közösségek szerveződhetnek köré. Emellett letisztult webdizájn jellemzi, mely inkább funkcionális minimalista, mint csili-vili színes pompa, mégis igényes megjelenést biztosít és áttekinthető. Az új név választásával együtt ilyen "webkettes" stílust készítettem honlapomhoz. A webdizájn kialakítása izgalmas kihívás számomra és hangsúlyos eleme munkáimnak.

Miért indítottam a Blogot?

A honlap, ami „elkészülte” után nem frissül hírekkel, információkkal, olyan, mint a megsárgult tavalyi napilap. A látogatók (és a keresőmotorok!) érdeklődését, csak változatossággal tarthatjuk fenn. Kerestem egy lehetőséget arra, hogy időnként friss gondolatokkal bővíthessem a honlapot, megtartva a már kialakított dizájnt és tartalmat. Nem utolsó sorban pedig személyesebb hangvétellel szeretném megismertetni magam és munkáimat a hozzám látogatók előtt.